De providers zenden een digitaal signaal, dat u op kunt vangen door gebruik te maken van een ontvanger of een decoder. U kunt gebruik maken van een apart ‘kastje’ als (HD-)decoder, of een CI-module in uw televisie plaatsen (mits uw TV-model dit ondersteunt). In de ontvanger of de CI-module plaatst u de smartcard van uw provider. U kunt tevens gebruik maken van een digitale ontvanger met een harddisk- (HDD) of DVD-recorder. In dat geval kunt u een uitzending pauzeren en programma’s opnemen. 

 

Het digitale signaal voor televisie is beter van kwaliteit dan het oude analoge signaal. Bovendien kan de provider u veel meer TV- en radiozenders aanbieden. U ontvangt kanalen van over heel de wereld.

Digitale televisie biedt u tevens de mogelijkheid om gebruik te maken van een handige elektronische programma gids (EPG). U kunt deze gids net als teletekst tijdens de uitzending op uw televisie oproepen, zodat u direct kunt zien waar u naar kijkt, wat er straks op televisie komt, of wat op andere zenders te zien valt.

Daarnaast kunt u met digitale televisie gebruik maken van bijvoorbeeld Video on Demand (VoD). Dit is een digitale videotheek, waarmee u een film of een documentaire kunt kijken wanneer u dat wenst. Afhankelijk van uw provider en abonnement kunt u hier gratis gebruik van maken, of dient u een bepaald bedrag per uitzending te betalen. 

Categorie: 
Digitale Televisie:
Hide in antwoord: 
Defaultwe controleren nu alle providers
een ogenblik geduld alstublieft