Hoe kan ik mijn internetsnelheid verhogen?

Heeft u het idee dat uw internet traag is en wilt u daar wat aan doen? U kunt een internetabonnement afsluiten met een hogere maximale snelheid, maar er zijn nog meer mogelijkheden. Doe in ieder geval een snelheidstest op speedtest.net, om na te gaan of de snelheid overeenkomt met wat de provider u aanbiedt. In het geval van internet via ADSL/VDSL en kabel zal er altijd sprake zijn van verlies, maar dit mag niet meer dan een derde van de internetsnelheid zijn.

 

Ideale positie voor de router

Indien u te maken heeft met een trage verbinding is het allereerst verstandig om eens naar de plaats van de router te kijken. Dit is het kastje dat de internetverbinding van buitenaf ontvangt en deze bedraad of draadloos doorzet naar uw computer(s). Des te dichterbij u bij de router zit, des te sneller de draadloze verbinding zal zijn. Plaats de router bovendien eens buiten de meterkast en meet het verschil, of plaats de router wat hoger. Zitten er antennes op de router? Richt deze naar de plek waar u meestal gebruik maakt van uw computer en plaats de router eens liggend of juist staand.

 

Internet via het stopcontact of een repeater

Heeft u in bepaalde kamers geen bereik van het wifi-netwerk? U kunt een lange netwerkkabel door het huis leggen, maar u kunt ook gebruik maken van een setje stroomnetadapters voor een paar tientjes. U gebruikt dan het stroomnetwerk in huis als computernetwerk. Het is voldoende om de ene adapter met de router te verbinden met een netwerkkabel en in het stopcontact te steken. Steek de volgende adapter in een stopcontact in de kamer waar u geen bereik heeft en verbind deze met uw computer. U kunt aan de andere kant ook gebruik maken van een Wifi Repeater. Dit is als het ware een steunzender, die het originele signaal oppikt en dat via een nieuw netwerk aanbiedt. Houd er rekening mee dat u ongeveer de helft van uw internetsnelheid over zal houden.

 

PC versnellen en bedraad koppelen

Tenslotte is het verstandig om na te gaan of uw computer verouderd is. Zorg bij een computer met Windows XP voor minimaal 1GB werkgeheugen en het dubbele voor een computer met Windows 7 of 8. Leg eventueel een bedrade verbinding met een netwerkkabel aan naar een downloadcomputer, zodat u daar optimaal gebruik kunt maken van uw internetabonnement.

 
we controleren nu alle providers
een ogenblik geduld alstublieft