Nieuws

Inhoud syndiceren
08-12-2017 00:00

Het nieuwe kabinet moet vaart gaan zetten achter de grootschalige aanleg van glasvezelnetwerken. Op den duur kan de trage aanleg van deze netwerken in belangrijke economische gebieden er zelfs voor zorgen dat de economische groei stagneert. We lopen onnodig achter, zeggen vier brancheverenigingen.

 

22-08-2017 20:54

Subsidies, investeringsinitiatieven en samenwerking met de provinciale en gemeentelijke overheden creëren de optie van het aanleggen van de infrastructuur voor zeer snel internet in gebieden waar dit voorheen moeilijk economisch rendabel te maken was. Bijkomende voorwaarde blijft wel dat er genoeg lokale animo voor is in de vorm van aanmeldingen van huishoudens voor een aansluiting. Onder een kort verslag van drie zulke gebieden.

 

24-07-2017 13:01

De toezichthouder Autoriteit Consument en Markt, hierna afgekort als ACM, houdt onder andere in de gaten of er op de telecommarkt genoeg onderlinge concurrentie is. Naar aanleiding van de steeds verdere opkomst van totaalpakketten onderzocht de ACM de markt, maar de conclusie is dat de mate van concurrentie toereikend is. Totaalpakketten zijn abonnementen en bevatten internet, Tv, een vaste telefoonlijn en een mobiele bundel.

10-05-2017 21:48

Sinds medio april jl. biedt XS4ALL een snellere down- en uploadsnelheid aan voor alle abonnementen. Het is de dochteronderneming gelukt meer snelheid uit de oude koperlijn, ook wel bekend als DSL, te halen. Het maximum is verhoogd van 100 Mbit/s down en 10 Mbit/s up naar 160 Mbit/s down en 16 Mbit/s up. XS4ALL is de eerste internetleverancier die zulke snelheden aanbiedt via de koperlijn.

14-04-2017 18:23

Telecompaper heeft onderzoek gedaan naar het gebruik van traditionele tv versus online tv. Uit dit onderzoek blijkt dat maar liefst 59 procent wil overstappen van traditionele tv naar OTT. OTT is het via internet kijken naar je favoriete programma, film of serie op ieder gewenst moment. Twee jaar geleden lag het percentage dat wilde overstappen veel lager.

 

08-03-2017 12:38

Ondanks dat ZZP’ers vaak op de hoogte zijn van de risico’s maakt een groot deel gebruik van onbeveiligde netwerken. Juist voor ZZP’ers heeft onveilig internetgebruik vervelende gevolgen. Een virus vertraagt de snelheid van een pc of laptop wat gevolgen kan hebben op het leveren van werk. Toch nemen ZZP’ers weinig maatregelen om veilig gebruik te maken van internet. Veel mensen weten dat een wachtwoord regelmatig moet worden gewijzigd om zeker te zijn van de beveiliging. Ondanks deze kennis verandert 50 % van de ZZP’ers nooit het wachtwoord.

 

28-02-2017 16:30

Minister Kamp van Economische Zaken is van plan binnenkort een nieuwe wet te maken die de kosten en de overlast die zich kunnen voordoen bij het aanleggen van de infrastructuur voor snel internet moet gaan terugdringen. De nieuwe wet wordt afgekort als Wibon, wat staat voor 'Wet informatie-uitwisseling bovengrondse en ondergrondse netten'. De Wibon vervangt de Wion, oftewel de 'Wet informatie-uitwisseling ondergrondse netten'. De Wibon maakt het mogelijk dat bovengrondse oude infrastructuur die nu nog niet benut wordt voor snel internet, hiervoor voortaan wel aan te wenden.

13-12-2016 20:42

Uit onderzoek van Telecompaper is gebleken dat XS4ALL voor de tweede achtereenvolgende keer het meeste van alle alles-in-1 aanbieders door haar klanten zou worden aanbevolen aan familieleden of vrienden. De mate van aanbeveling is door Telecompaper vastgelegd in de zogenaamde 'Word of Mouth'-score, hierna afgekort als WoM. Deze score wordt elk halfjaar gemeten en op basis daarvan ontstaat een ranglijst. XS4ALL's WoM-score was 73, wat wil zeggen dat 73% van haar klanten dermate tevreden zijn over de dienst, dat ze deze zouden aanbevelen.

25-10-2016 12:05

Het oude kopernetwerk wordt vandaag de dag nog veel gebruikt. De aanleg van het snellere en nieuwere glasvezel is in veel steden vertraagd of zelfs gestopt. Een voorbeeld hiervan is Lelystad: overal waar nog geen glasvezel ligt, wordt in plaats daarvan het kopernetwerk opgewaardeerd. KPN kiest voor het opwaarderen van koperdraad omdat het goedkoper is en omdat ze op deze manier denken alsnog te kunnen voldoen aan de behoeften van de hedendaagse gemiddelde internetgebruiker. De provider ontving wel kritiek om deze keuze.

04-09-2016 14:18

Volgens de Eurocommisaris, Günther Oettinger, moet Europe 700 miljard euro investeren om de digitale infrastructuur te ontwikkelen. De Eurocommisaris zegt dat dit noodzakelijk is om niet achter te raken op China en de Verenigde Staten. Oettinger wilt dat dit geld voornamelijk wordt gestoken in de ontwikkeling van 5G-netwerken en een Europees glasvezelnetwerk. Volgens de Eurocommisaris zal Europa achterlopen vanwege “belangrijke technologische toepassingen [die] in onze industrie dan niet mogelijk zijn”.

30-08-2016 10:25

Een onderzoek gedaan door de Media Standard Survey stelde vast dat in 2016 37% van de huishoudens een Tv heeft waarop internet te ontvangen is. Het laat een redelijk grote groei zien ten opzichte van vorig jaar, toen dat nog gold voor 32% van de huishoudens. Deze toename valt te duiden binnen een grotere trend van meer en meer digitaal Tv-kijken. Uitzendingen worden geconsumeerd via de PC, laptop, tablet en telefoon. Het onderzoeksbureau Telecompaper vond in een van hun recente onderzoeken zelfs dat slechts 10% van de kijkers alleen nog analoog Tv-kijkt. 

 

09-05-2016 13:08

Al meer dan 1 miljoen huishoudens maken gebruik van glasvezel. Dat blijkt uit de Dutch FTTH Database van Telecompaper. De groei van het aantal gemeenten met een aansluiting op glasvezel neemt langzaam af, maar het aantal gebruikers groeit nog altijd flink door. De grens van 1 miljoen werd al in maart gepasseerd, met name omdat er in het afgelopen jaar 200.000 abonnees bij zijn gekomen. Van alle aansluitingen zijn er 900.000 aangesloten via het netwerk van Reggefiber. CIF en kleinere lokale netwerken zijn de andere aanbieders die er beschikbaar zijn.

 

10-03-2016 08:26

Het internet is zowel voor particulieren als bedrijven van levensbelang op een productieve (werk)dag. We staan er niet zo bij stil, totdat het even niet werkt. Tweakers beoordeelt de verschillende internetproviders en roept jaarlijks de beste internetaanbieder uit. Dit jaar is Ziggo voor de 5e keer op rij uitgeroepen tot de beste internetaanbieder van Nederland, wat aan lijkt te geven dat de provider de zaken goed op orde heeft.

10-03-2016 08:23

Een steeds groter deel van Nederland heeft een aansluiting op het glasvezelnetwerk tot z’n beschikking, er komen ook steeds meer buitengebieden bij. De buitengebieden rondom Enschede en Hengelo vormen een goed voorbeeld, in 2017 komen ook de buitengebieden rondom Breda aan de beurt. Eerder al zal in Breda iedereen de beschikking hebben over snel internet, daarnaast is ook een plaats als Korendijk weer volledig bij de tijd dankzij investeringen in glasvezel.

 

Glasvezel buitengebieden Enschede en Hengelo

27-10-2015 16:12

Een trage internetverbinding behoort bij veel Nederlanders tot de grootste ergernissen, zowel thuis als op de zaak. In veel van de gevallen ligt het echter niet aan de capaciteit van de verbinding zelf, maar zijn het de verschillende apparaten die allemaal gebruik maken van het internet die elkaar in de weg zitten. Google wil daar wat aan gaan doen en brengt daarom in het eerste kwartaal van 2016 de OnHub op de markt. Het is een router die in de Verenigde Staten al een tijdje beschikbaar is. De router werkt samen met zowel iOS als Android en geeft bepaalde apparaten voorrang op anderen.

12-09-2015 18:55

Het glasvezelnetwerk in Nederland bereikt steeds meer huishoudens en bedrijven, de ontwikkeling op dit gebied staat niet stil. Bovendien staat ook de ontwikkeling van het glasvezel zelf niet stil, waardoor er hogere snelheden mogelijk zijn en FiberNL een gratis glasvezelverbinding voor het onderwijs kan verzorgen.

 

Tot 1.000 Mbit in Dronten

26-08-2015 11:25

Onlangs veroorzaakte grootschalige DDos-aanvallen op de DNS-servers van Ziggo twee dagen radiostilte bij alle internetklanten. De aanvallen lieten goed zien hoe kwetsbaar het internet is, al valt daar op dit moment lastig preventief tegen op te treden. Ziggo kreeg hulp van de overheid bij het tegengaan van de aanvallen, het Pentagon in Amerika zoekt naar nieuwe mogelijkheden om dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen. Klanten kunnen hier voorlopig zelf weinig aan doen, al kunnen ze zich wel wapenen tegen andere gevaren die er op de loer liggen.

 

04-08-2015 12:34

Glasvezel presteert beter dan de kabel en ADSL, wanneer het gaat om het aantal storingen. De relatief nieuwe techniek lijkt betrouwbaarder dan de alternatieven die we al langer kennen. Dat blijkt uit de Providermonitor, ervaringen van een panel van meer dan 10.000 internetgebruikers. Zij delen hun ervaringen rondom storingen op regelmatige basis met de Consumentenbond, die op basis daarvan vervolgens de mogelijkheid heeft om rapportages op te stellen. Het valt op dat vooral provider Online het af laat weten, waardoor de naam de lading niet goed lijkt te dekken.

 

11-07-2015 14:15

In Brabant hebben zo’n 45.000 adressen nog geen beschikking over glasvezel of zelfs een coax-aansluiting. Bovendien liggen er nog geen concrete plannen om voor de aanleg hiervan te gaan zorgen. Twee Brabantse ondernemers voeren strijd om een pot met 45 miljoen aan subsidie, zowel Mabib uit Lithoijen als KempenGlas uit Biest-Houtakker proberen glasvezel te gaan realiseren in de polder.

07/03/2015 - 13:55
09-07-2015 01:03

KPN lanceert over enige tijd een nieuwe videodienst, waarmee gebruikers online TV kunnen kijken. De dienst zal ‘Play’ gaan heten en is beschikbaar voor zowel bestaande klanten van KPN als gebruikers die daar nog geen klant zijn. Het was al langer duidelijk dat KPN met een eigen on-demand dienst zou komen, tot op heden was er echter weinig bekend over de naamstelling en de zenders die er beschikbaar zouden zijn.
we controleren nu alle providers
een ogenblik geduld alstublieft